Isnin, 10 Januari 2011

PILIHAN RAYA UMUM KE 13 SEMAKIN HAMPIR?

Langkah YAB Perdana Menteri Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak memanggil semua Ahli Parlimen BN kelmarin mendapat pelbagai reaksi dan andaian dari semua pihak termasuk penganalisa politik yang mengatakan PRU ke 13 semakin hampir.

Walaupun YAB PM mengatakan perjumpaan berkenaan adalah pekara biasa untuk mendengar permasalahan yang dihadapi oleh seluruh kawasan parlimen BN dalam isu setempat dan janji-janji pilihanraya lepas, tetapi ramai yang beranggapan langkah berkenaan menjurus kepada persiapan pilihanraya umum yang dilihat samakin hampir.

Walau apa pun persepsi dan tanggapan semua pihak berhubung langkah yang dibuat oleh YAB PM berkenaan, ramai pihak memuji pendekatan berkenaan kerana kesungguhan dan keperhatinan PM dalam menentukan agenda membela rakyat diteruskan sesuai dengan slogan 1Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapian diutamankan..

Selaku Kerajaan yang memerintah sudah tentu YAB PM bersama MPnya ingin melihat dan membuat 'check and balance' terhadap janji-janji pilihanraya dan projek-projek pembangunan untuk rakyat dalam mengesan tahap dan pencapiannya..

Setelah semua keperluan rakyat dipenuhi dan YAB PM telah berpuas hati dengan pencapaian, yakinlah PRU ke 13 akan dilakukan untuk mengembalikan mandat kepada rakyat untuk memilih Kerajaan.

Didalam hal ini ramai yang berkeyakinan Kerajaan BN dibawah kepimpinan Dato' Seri Najib mungkin diberi mandat semula untuk memerintah kerana kejayaan yang begitu terserlah dalam membangunkan negara dan membela rakyat.. sama-samalah kita tunggu pengumuman PRU Ke 13 nanti.. bilakah tarikh keramat itu?

'Meneka dalam kesamaran' - Artis Ibnor Riza.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan